dijous, 2 de maig del 2013

Presentació del projecte de millora

El pati. Aquestes dues paraules escoltades el dia en que vàrem triar el centre de ses Païsses per dur a terme el Pràcticum 0-3, sonaven com una abstracció, com el títol d’un quadre o d’un poema. Se suposava que era el títol del projecte d’innovació i/o millora del nostre centre amb el qual hauríem de col·laborar.
Després de dies d’observació dels espais i les accions dels infants dins aquests, va sorgir el nostre projecte, com la resposta a unes necessitats d’amagar-se, de reunir-se, d’observar sense ser vistos, de descansar...i també com la necessitat de respondre a una demanda del centre.

ZONES MILLORADES
Bàsicament ens varem centrar en dos espais del pati: una gran zona d’arbres on hi havia només una hamaca, fruit del projecte de millora de l’any passat, i altra zona aïllada i sense cap tipus de material.



L’objectiu era construir un espai ric, amb moltes possibilitats de joc per als infants i on ells poguessin construir els seus propis aprenentatges; tot això utilitzant materials reciclats i de qualitat.
A la zona d’arbres proposàrem una zona de descans i joc simbòlic, habilitada amb tatamis i lones per amagar-se. l’objectiu principal era oferir als infants un espai que convidés a un joc més pausat, però ens varen sorprendre amb joc motor, a banda del simbòlic, en resposta als tatamis amb material tou.


A l’altra zona, on no hi havia cap tipus de material, proposàrem construir un espai per treballar a l’aire lliure, com a mena de extensió del treball d’aula (pintar, llegir contar contes...). La idea era utilitzar materials completament naturals, així doncs varem construir taules i bancs amb troncs de fusta, i els infants varen col·laborar pintar les taules amb les petjades de les seves mans, i pintant la paret de l’espai amb les seves millors creacions.




El resultat, un pati ple de possibilitats de joc per als infants i amb les seves petjades d’identitat.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada